Hurutos köhögés ellen a borostyánlevél erejével

Miért a Prospan® a megfelelő választás köhögés ellen?

A Prospan® szirup-ot az Engelhard Arzneimittel GmbH (D) gyártja. Az Engelhard Arzneimittel filozófiájához tartozik, hogy magas technológiájú, megbízható és biztonságos készítményeket állítson elő. A gyártott termékek többsége természetes alapanyagú, különleges tulajdonságokkal rendelkezik.

A Prospan® köhögés elleni szirupot egyedi gyártási folyamattal ún. száraz eljárással, alkohollal vonják ki a borostyánlevélből, de a gyártási eljárásnak köszönhetően nem tartalmaz alkoholt. A végeredmény a Prospan® különleges borostyánkivonat EA 575®, amely olyan egyedi jellemzője a növénynek, mint egy ujjlenyomat. A Prospan® szirup egy növényi eredetű gyógyszer, amely köptető hatású, elősegíti a letapadt nyák felszakadását és kiürülését.

Borostyán kivonat

A közönséges borostyán (Hedera helix) a Hedera nemzetség egyetlen Magyarországon őshonos faja, ami Európa nagy része mellett Afrikában és Ázsiában egyaránt megtalálható. Fás szárú, léggyökerekkel kapaszkodó örökzöld kúszócserje. A borostyánt szívóssága és betegségekkel szembeni jó ellenállósága kedvelt dísznövénnyé tette. A hagyományos népi gyógyászatban is jelentős szerepet töltött be. Napjainkban leginkább a légúti megbetegedések természetes kezelésére használják.

A borostyánlevél hatóanyagát felhasználó gyógynövénykivonatok közül kiemelkedik a Prospan® borostyánkivonat EA575®, amely az Engelhard Arzneimittel GmbH (D) terméke. Különleges, egyedi gyártási folyamattal készül. A Prospan® hatóanyagát ún. száraz eljárással vonják ki a borostyánlevélből. Cukormentes, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

A Prospan® szirup olyan natúr termék, amely hatásmechanizmusának ismeretében ma már OTC gyógyszerként törzskönyvezett készítmény. Egyidejűleg négy hatással lép fel a légúti megbetegedésekkel szemben: görcsoldó, nyákoldó, gyulladáscsökkentő és köhögéscsillapító*. Egyedülállóságát és hatásosságát elismert, nagyhírű egyetemeken végzett vizsgálatok igazolják. A természetes gyógymódok iránti kereslet egyre növekszik, amíg a hetvenes években a lakosság 50%-a használt gyógynövényeket, mára már a betegek közel 75%-a vásárol gyógynövény alapanyagú gyógyszereket.

Természetes alapanyagú gyógyszer

Gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét a bennük lévő hatóanyagok miatt gyógyászati célra használnak. Ilyen gyógynövény a hárs, a macskagyökér, orbáncfű, borostyán stb. Ezeket dédanyáink még tea, tinktúra, esetleg valamilyen kenőcs formájában használták. Napjainkra a gyógyszergyártás is felfedezte magának a gyógynövényeket. A gyógyszeripar különféle eljárásokkal kivonja (izolálja) a hatóanyagokat és azt tisztán vagy más hatóanyagokkal, vegyületekkel különböző gyógyszerformákban hozza forgalomba. A Prospan® is egy ilyen kivonat, amelyet egyedülálló száraz eljárással vonnak ki a borostyán leveléből. A végeredmény egy természetes alapanyagú, egyedi tulajdonságokkal rendelkező készítmény.

Kutatás és minőségbiztosítás

Az Engelhard Arzneimittel több, mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kutatás területén. Folyamatos fejlődés és innováció jellemzi a gyógyítás hatékonyságának érdekében. Magasan képzett kutatói betegbarát, könnyen használható termékek fejlesztésén dolgoznak. Filozófiájukhoz tartozik, hogy magas technológiájú, megbízható és biztonságos készítményeket állítsanak elő. Annak érdekében, hogy termékeik a legmagasabb minőséget képviseljék, szigorúan ellenőrzött minőségbiztosítási rendszernek kell megfelelniük. Az ellenőrzés végig követi a készítmények teljes életciklusát az alapanyagtól a végtermékig. Minőségbiztosítási rendszerüket folyamatosan fejlesztik, hogy a legmagasabb gyártási, hatósági és piaci elvárásoknak is megfeleljenek.

Történelem

Hippokrates, „az orvostudomány atyja” (460–375 Kr.e.) is gyógynövényként tartotta számon a borostyánt. Igaz, ő semmit sem tudott a borostyánlevél gyógyító hatóanyagáról. Az istenekben és a szellemekben hitt, akik a növényben élnek és nekik tulajdonította a gyógyító erőt. Dioskorides (kb. 40–90 Kr.u.) katonaorvos, aki Néró uralkodása alatt élt, majd ezer évvel később Hildegard von Bingen (1098–1179) apátnő, aki természettudománnyal is foglalkozott, szintén nagyra értékelték a borostyánlevél gyógyító hatását. Hildegard külső használatra ajánlotta és ezt az akkori közhiedelemnek megfelelően azzal magyarázta, hogy ha a gyógynövénnyel a beteg bekeni a fájó testrészét, akkor a betegség az emberből a növénybe vándorol át.

Leonardo da Vinci (1452–1519) is ismerte a borostyánlevél gyógyító hatását. Beszámolt arról, hogy a vaddisznók megbetegedésük esetén borostyánlevél fogyasztásával gyógyították magukat. Igazából a 16. században kezdték gyógyhatású szerként alkalmazni a borostyánlevelet a légutak gyulladásos megbetegedése ellen, de csak a 19. században történt meg a nagy áttörés és vált a népi gyógymódból természetes alapanyagú gyógyszer a köhögés ellen.

Felfedezése a véletlennek köszönhető

Egy orvosnak feltűnt, hogy egy dél-franciaországi régióban a gyermekek ritkán szenvednek köhögéstől. Ezek a gyermekek a tejet borostyánfából készült pohárból itták. Az orvos arra következtetett, hogy a fában kell lennie egy olyan hatóanyagnak, amely védelmet nyújt a köhögés ellen. Igaza volt, de ma már tudjuk, hogy a gyógyító hatóanyag főleg a borostyánlevelekben található.

Prospan® szirup és csepp borostyánlevél száraz kivonatát tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszerek.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG
KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Alpen Pharma Kft.
1095 Budapest, Soroksári út 48.
Telefon: + 36 1 950 9276
ALPEN/PROSPAN/2022/02/01 Lezárás dátuma: 2022. 02. 23.
Copyright © 2020 Alpen Pharma Kft.
Menü